Bun venit, Vasile Miriuță

Vasile Miriuță, noul antrenor al formației ASA Tîrgu-Mureș, a fost prezentat oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat directorul general al clubului, Cristian Cherteș și președintele executiv, Bogdan Mara.

„Ne bucurăm că domnul Miriuță a acceptat propunerea noastră și suntem siguri că va avea rezultate bune. Performanța de anul trecut și trofeul obținut în această săptămână ne obligă la alte rezultate notabile în acest campionat” – Cristian Cherteș, director general ASA.

Noul tehnician al roș-albaștrilor s-a declarat încântat de oferta primită de a antrena la Tîrgu-Mureș, o formație cu pretenții în noul sezon. Totodată, i-a mulțumit fostului antrenor, Dan Petrescu, pentru munca de la echipă din ultimele săptămâni și trofeul adus în Ardeal, miercuri seara.

„În primul rînd, vin cu gînduri bune, mă bucur foarte mult că am ajuns aici, la o echipă bună, chiar foarte bună, care a demonstrat asta și în campionatul trecut. Din păcate, au fost numai vicecampioni, sperăm că și anul acesta să avem acel drum bun, cunosc jucătorii, fotbaliști de calitate, și sper ca împreună să facem o treabă bună. Timpul e scurt, dar sînt sigur că nu va fi nici o problemă. Cel mai important este meciul de duminică. Doresc să batem pe Dinamo și după aceea, bineînțeles, ne dorim o clasare cît mai bună, dar eu zic să o iau pas cu pas. Cel mai important lucru e să batem pe Dinamo, după aceea vom avea timp să vedem și cu cine vom pica în Europa League.”

În ceea ce privește modificările din structura lotului, președintele executiv, Bogdan Mara, a precizat:

„Nu poate să plece nimeni de la clubul nostru, toți au contract cu noi și vor rămîne la noi. Doar dacă va fi un jucător pe care nu îl dorim sau vom primi vreo ofertă foarte bună poate ne vom gîndi să ne despărțim de vreunul. Dar, în momentul acesta, îi dorim pe toți în lot și chiar sperăm ca în zilele următoare sa ne completăm lotul, în urma plecării unora dintre ei. După meciul cu Dinamo, vom analiza pe cine ne vom baza, luni vom lua o decizie asupra lotului. Nu e nici un jucător liber… I-am lăsat să plece pe cei patru, am avut discuții cu ei, nu erau înregistrați la echipă. Anunț asta pentru că au fost niște tentative de a-i contacta pe jucătorii noștri, și din partea unor impresari, și din partea unor cluburi, sperăm să n-o mai facă.”

Vasile Miriuță a condus deja primul antrenament al echipei și va avea o perioadă scurtă de timp pentru a pregăti jocul cu Dinamo, de duminică, ora 21.00.

Noul antrenor principal va fi ajutat în staff-ul tehnic de către: Alin Minteuan – antrenor secund, Cristian Dragotă – preparator fizic și Fekete Carol – antrenor cu portarii.