Doneaza din inima!

ASA Tirgu Mures, se alatura Asociatiei „Salveaza o inima” si Plus Communication in campania umanitara pentru interventia chirurgicala pentru Alexandru Botorea. Copilul are 2 ani si 5 luni si sufera de arsuri de gradul 3 si 4, survenite in urma exploziei masinii in care se afla. Pentru reconstructia partilor din corp, micutul se va opera la Spitalul Acibadem din Turcia si are nevoie de 70.000 de Euro.

Nume: Alexandru
Prenume: Botorea
Varsta: 2 ani si 5 luni
Suma necesara: 70000 de Euro
Tratament si operatie: Acibadem Turcia

Povestea lui Alex
Povestea lui Alex prin ochii matusei sale suna cam asa:
„A fost unul dintre cele mai grele momente din viața mea. Îl auzeam pe tata cum plânge, pe mama pe fundal care vorbea cu altcineva la telefon. Eu n-am plâns. Știam că trebuie să fiu puternică. Acum trebuia să fiu bărbat.
Alex suferise arsuri grave la nivelul mâinilor și al capului și urma să fie adus de un elicopter SMURD în București. Am ajuns înaintea alor mei la spital și am încercat să aflu cât mai multe informații. Era unul din momentele alea în care știu că cel mai important e să fiu eficientă și să fiu tare.
[…]
Când a ajuns n-am putut să-l vedem. Era înfășurat într-o folie asemănătoare cu cea de staniol. După câteva zeci de minute iese cineva și ne anunță că nu avem ce să facem acolo, abia mâine dimineață vom afla starea lui reală. Încercam să nu mă enervez, să nu țip, să n-o panichez și mai tare pe Ana care era pe drum în spre București.
A doua zi de dimineață am fost cu Ana la spital. Ana se topea pe picioare și plângea de-ți rupea inima-n două. Știam că nu trebuie să o fac și eu. Trebuia să fiu bărbat.
Ana a intrat la terapie intensivă și a vorbit cu medicii. „E pe moarte!”. „N-o să mai aibă urechi, nas și nu știm dac-o să mai vadă!”

Alex a reușit să treacă peste tot. A reacționat înainte să fie deconecat și a suferit mai multe intervenții de reconstrucție. E mai puternic ca mine. E mai puternic decât toți.
Din păcate, Alex al meu nu mai e cum era înainte. Are chipul desfigurat și îi lipsesc degetele de la ambele mâini. Nimeni nu te pregătește pentru așa ceva. Nimeni nu-ți spune cum poți privi copilul în ochi fără să plângi ore în șir să te întrebi cu ce ai greșit.
Cazul lui Alex are nevoie de cât mai multă susținere pentru a putea redeveni un copil normal. Alexandru Botorea vede, aude, se joacă și se bucură de viață ca înainte de accident. Pe chip însă i-au rămas urmele luptei lui cu flăcările. Pentru a-l ajuta, las mai jos datele de contact ale verișoarei mele Ana Maria Daniela Botorea.”

Cont in LEI: RO32BTRLRONCRT0295690001
Cont in EURO: RO79BTRLEURCRT 0295690001
Cod swift: BTRLRO22
Titular conturi: Botorea Ana Daniela
Telefon: +40 (743) 200 703

Scrisoarea clinicii Acibadem catre „Asociatia Salveaza o inima”
Buna ziua,
Va scriu pentru un caz care a ajuns la noi. Este vorba de un copil de 2 ani si 5 luni, care a suferit arsuri foarte grave de gradul 3- 4 la cap si maini in urma unei explozii de masina. Copilul a supravietuit si a fost internat din aprilie pana acum la Grigore Alexandrescu. Acum este externat si necesita cateva interventii foarte complicate de reconstructie: reconstructie fata (nas, buze, urechi), reconstructia degetelor de maini care au fost amputate.
Dosarul copilului a fost evaluat de catre Prof. DR. Mutaf Mehmet de la spitalul nostru Acibadem Bodrum, este un specialist foarte bun si unul dintre putinii medici care fac astfel de reconstructii la copii si domnul doctor este increzator ca il poate face bine. Interventiile trebuiesc facute insa cat mai urgent.
Prima etapa de interventii este aprox. 30.000 euro. Atasat aveti mai detaliat. Presupunem ca a doua ar fi tot aprox. 30.000-40.000 euro.
Parintii copilului vor incepe sa stranga banii prin toate mijloacele, insa as dori sa-i putem ajuta si noi cu tot ce putem deoarece acest copil trebuie sa faca interventiile cat mai repede posibil ptr. ca efectele sa nu fie iremediabile.
Atasat va transmit: document din partea Acibadem, dosarul copilului, CV-ul dlui doctor.
Va rog sa-mi spuneti daca ii puteti ajuta cumva si daca da, cum sa procedam.
Multumesc mult.

sursa: https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea