George Ciorceri, noul antrenor

George Ciorceri a fost numit astăzi în funcția de antrenor principal al formației ASA Tîrgu-Mureș. În vârstă de 60 de ani, Ciorceri a evoluat ca jucător la formațiile Minerul Bălan (1973-1980), Viitorul Gheorgheni (1980-1982) și fosta echipă ASA Tîrgu-Mureș (1982-1989).

Ca antrenor a debut la Centrul de Copii ASA, în anul 1989, fiind apoi secund la prima echipă (1992-1995) și principal (1995-2001). A mai pregătit formațiiile Poli. Timișoara (2001), CFR Cluj (2002-2003, cu promovare în liga secundă), din nou Poli. Timișoara (2004, cu promovare în Divizia B), ISCT Câmpia Turzii (2004-2005), Unirea Dej (2006), Unirea Alba Iulia (2007), echipa secundă a celor de la CFR Cluj (2008-2009), Arieșul Turda (2010-2012), FC Brașov (2013, în calitate de director tehnic) și din nou CFR Cluj (2015).

„Consiliul Director a decis numirea unui antrenor care cunoaște fenomenul fotbalistic tîrgumureșean, un tehnician cu experiență în fotbalul românesc, de echilibru. Acest lucru survine și ca urmare a noilor reglementări FRF, care obligă de anul viitor echipele de Liga 1 de a avea mai mulți jucători tineri, formați la club. Trebuie să dăm șansa jucătorilor tineri de a avea unde juca. Dacă se va putea acest lucru acum în play-off, depinde de antrenor, dar ne dorim ca din vară nucleul jucătorilor tineri să fie deja format. ASA va fi o echipă formată din jucători cu experiență și tineri plini de ardoare, cu dorință de victorie și afirmare „

– Tatar Bela, președinte CD.

„Mă întorc la ASA după 16 ani, acum în postura de antrenor. Sper ca odată cu venirea mea să restartăm parcursul echipei. Fotbalul tîrgumureșean a fost la cel mai înalt nivel în ultimii ani. M-am bucurat de acest lucru. Acum însă, cred că pot să-mi aduc și eu aportul la ceea ce înseamnă o schimbare de orientare cu privire la componența lotului. Mă refer la obligativitatea de a folosi din sezonul viitor jucători tineri, formați la club. Acest lucru vreau să-l fac cu jucătorii maturi din lot, care au contribuit la performanțele din ultimele două sezoane. Obiectivul este de a avea o evoluție bună în meciurile din play-off, Cupa României și de a pregăti noul campionat. Pentru a gestiona lotul echipei trebuie să ai calitățile unui bun diplomat și cred că m-am maturizat în ultima perioadă, de aceea am acceptat această postură. Prin dialog, prin discuții și argumentări reușești să-ți apropii lotul.”

– George Ciorceri, antrenor ASA.

Noul antrenor va fi ajutat de Adrian Pop, Fekete Carol și Ciprian Prună. George Ciorceri va conduce astăzi primul antrenament al echipei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *